Paahdettu kukkakaali

Tänään meillä syötiin niitä tarjouskoipia ja kokonaisena paahdettua kukkakaalia. Tykkään kukkiksesta ylipäätään, mutta tämä valmistustapa oli uusi ja hyvä! Suosittelen kokeilemaan, vaikka ko kaali ei olisikaan suosikki. Maku voi yllättää epäilijänkin positiivisesti. Näin ohjeen viime viikolla jossain lehdessä, mutta olin ehtinyt hävittää sen, joten piti tehdä arpomalla. Mutta eipä tuo ollut hankalaa.

Tarvitaan yksi nätti kukkakaali, jonka kanta leikataan niin että se pysyy pystyssä.
Keitin kukkista ensin n 15 minuuttia vähäsuolaisessa vedessä, jonka jälkeen nostin sen voideltuun uunivuokaan ja levitin päälle oljyä, johon olin sekoittanut pippuria ja parmesanraastetta. 
Kaali sai paahtua kuumassa uunissa puolisen tuntia, kunnes pinta oli kauniin ruskea. Valelin sen pinnalle paahtamisen aikana muutaman kerran vähän voita..

Tässä oli vähän 'ylimääräistä' meidän kehokuuriamme ajatellen, mutta oli niin hyvää että siitä viis :) Maistuu varmasti myös erittäin hyvälle esim lampaan tai karitsan rinnalla. Täytyy kokeilla. Mumsmums..

Kommentit